MAROKKANSKE TEPPER: FRA ARV TIL DAGLIG BRUK

For noen dager siden så jeg etter Marokkanske tepper online. Med hundrevis av tilgjengelige alternativer innså jeg at disse teppene har inntatt rampelyset innen interiørdekorbransjen de siste årene.

Disse teppene har vært vist frem i flere dekormagasiner, og har blitt alles favoritter for alle de riktige grunnene. Siden de for det meste er håndvevd, noe som tar flere uker å fullføre, er de litt dyre. Men de er en god investering i dekor som bringer med seg kultur, skjønnhet, eleganse og holdbarhet.

Marokko har gitt verden alle typer tepper fra de luksuriøse og til vanlige tepper. Her er de 3 mest populære Marokkanske teppene:

Boucherouite

Boucherouite-tepper oversettes som filler av brukt klede, og er det kunst ser ut som. Disse teppene er skapt av de marokkanske kvinnene i Berberstammene i Atlasfjellene, og er laget av en blanding av resirkulerte stoffer som bomull, ull, plast og nylon, blant annet. Disse teppene er vanligvis sterkt fargede, men er også tilgjengelig i en mykere pastellpalett. Marokkanske mennesker bruker dem til vanlig bruk og for å dekke deres mer spesielle og dyrere og bedre tepper fra å slites ut. I den vestlige verden er imidlertid selve teppene spesielle.

Beni Ourain

Beni Ourain-tepper er en representasjon av eleganse og skjønnhet, og er stadig populære og minimale tepper. Disse teppene er laget av 100% ull og er varme, motstandsdyktige og bringer kulturarven med seg. Mønstrene på disse teppene er vanligvis motiver og symboler fra Beni Ourain-stammene som vever disse teppene. Siden visuell representasjon av noe levende vesen ikke er tillatt i islamsk ikonoklasme, inkluderer mønstrene og symbolene på disse teppene vanligvis sikksakkmønstre eller diamanter eller andre geometriske former.

Azilal

Disse enkeltknyttede skjønnhetene innebærer besnærende detaljer i mønstrene. De er perfekt i stand til å dekorere en hel vegg bare ved å henge på den, og teppene er laget i Azilal-regionen av de høye Atlas-fjellene. Disse teppene er laget av ung råull, og vevd av kvinnene i Azilal-regionens stammer. Azilal-tepper innebærer sterke til nøytrale farger og kraftige mønstre, og er en ekte representasjon av den marokkanske vevekunsten. Som for Beni Ourain er mønstrene inspirert av vevernes dagligliv og motivene og symbolene som brukes i stammene deres for livshendelser som fødsler, bryllup, graviditet etc.

Marokko har velsignet verden med sin varme og enestående teppegave. Du kan finne Marokkanske tepper online eller spørre en teppeforhandler i nærheten av deg om de har alternativer tilgjengelig.

Marokkanske tepper, spesielt Beni Ourain, er kjent for hvor holdbare de er. Uten tvil trenger de, som alle vakre ting, litt pleie for å holde skjønnheten og stilen ved like. Men hvis de brukes riktig og holdes jevnlig ved like, er marokkanske tepper kjent for å vare i flere årtier.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *